banner

Nieuws

Ook 2e helft 2014 nog BTW teruggave mogelijk

24/05/2014

Ook 2e helft 2014 nog BTW teruggave mogelijk

Ook in 2014 BTW teruggave zonnepanelen particulieren.

Is de BTW teruggave voor particulieren op zonnepanelen eindig?
Ook in 2014 kan de btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen worden teruggevraagd. Wel is te verwachten dat een aanpassing op de btw-wetgeving komt. Dit valt te concluderen uit de antwoorden van de staatssecretaris op de Kamervragen die hier over zijn gesteld:

"De staatssecretaris geeft aan dat hij de uitkomst van het Fuchs-arrest ongewenst acht. In Europa zal hij zich daarom inzetten voor een aanpassing van de btw-richtlijn. Daarbij valt te denken aan een mogelijkheid voor lidstaten om zeer kleine ondernemers met geringe omzetten of particuliere zonnepaneleneigenaren vrij te stellen van btw. Nederland heeft dit onderwerp aanhangig gemaakt bij de Europese Commissie."

Aanpassingen op BTW-wetgeving worden veelal op 1 juli en 1 januari geeffectueerd. De inschatting is dat 1 juli 2014 niet haalbaar is zodat u geheel 2014 kunt profiteren van deze regeling.

Nieuws:

Op deze pagina plaatsen wij de laatste nieuwsberichten.

Dit kan nieuws zijn van MijnZonneboiler.nl maar ook algemeen nieuws over energiebesparing, duurzame energie of wat daarmee te maken heeft.